Meteen naar de inhoud

Ficsus.nl

Ficsus.nl is een software voor met het oog op geld beheer die door Nederlandse zelfstandigen wordt wilt hebben als een efficiënte manier om rekeningen op te stellen, kopen te boeken enz. Het is zeer veelzijdig en kan helemaal niet moeilijk worden aangepast aan de wensen en behoeften van elk bedrijf. U kunt als je wilt jouw leven enkele simpeler maken door automatisch één nauwkeurige factuur op te stellen.

Hoeveel kost een Ficsus boekhoudpakket?

Voor sommige ondernemers is administreren niet makkelijk en goedkoopomdat ze bij ons niet veel of geen verstand van hebben en hierom is hier Ficsus.nl in het leven geroepen. Ficsus.nl is zo opgezet dat boekhouders de administratie van kleine tot middelgrote aanbieders kunnen doen zonder dat zij op onze website verstand van hoeven te hebben.

Daarnaast blijft de gehele administratie in dit programma eenvoudiger en spreken alle eigenschappen voor zich. handig dus voor een startende ZZP’er die niet teveel tijd kwijt wilt zijn aan de administratie.

De eigenschappen van Ficsus.nl

Bij Ficsus.nl bieden ze gebruikers een boekhoudpakket aan. Het onderneming bevat enkele functies die de administratie vereenvoudigen, zoals functies waarmee gebruikers boekhoudgegevens kunnen importeren, exporteren, afdrukken en analyseren.

 • helemaal niet moeilijk inkomsten en uitgaven in de software zetten
 • zonder limiet aantal bankmutaties verwerken
 • Bankkoppelingen voor alle Nederlandse banken
 • boekhouder op afstand.
 • handige vergelijking zoals inkomstenbelasting
 • extra relatie- en klantenbeheer functie
 • gegevens kunnen worden geëxporteerd van het platform
 • Urenregistratie voor projecten te factureren
 • Voorraad/artikel beheer
 • Reiskosten onderhouden voor kilometeradministratie

Maak gebruik van de klantenservice als je er even niet uitkomt

De overzicht van de functionaliteiten die het boekhoudprogramma, Ficsus, biedt hebt u gezien, maar wat zijn Exact de functies van nieuwe boekhoudprogramma’s; bijvoorbeeld wat zijn de functionaliteiten die e-Boekhouden biedt? Zie de vergelijkingspagina om het boekhoudprogramma te vinden dat aan jouw eigen behoeften voldoet.

Wat zijn de kosten?

Wilt u het programma voor je boekhouding testen, maar weet u niet zeker of het iets voor u is? U kunt het programma 35 dagen voor niks uitproberen, en als het programma u bevalt, zult u nooit problemen hebben om één permanent abonnement te nemen. Na 35 dagen, als u de proef wilt beëindigen, is het eenvoudig om te annuleren.

Let op, dit geldbedrag is exclusief BTW. opzeggen van het abonnement is 24/7 mogelijk, maar er geldt dan wel een opzegtermijn van een maand. Zeg het keuze daarom 365 dagen vroeg op als je van plan bent dit te gaan doen.

Naast de software ontvang je daarnaast support voor als het even niet wilt lukken. Deze support gebeurt voornamelijk via de mail, maar je kunt ernaast terecht bij de ‘veelgestelde vragen’ of de online handleidingen.

Opzetten van de boekhoudsoftware

Na jouw eerste blik op Ficsus, is de eerste stap om te onderhouden ervoor te zorgen dat u het goede jaar kiest voor uw fiscaal jaar en dan de rechtsvorm van jouw vof kiezen.

De meeste gebruikers zijn zelfstandigen en maken dus gebruik van eenmanszaken. Eenmanszaken kunnen prima met Ficsus uit de voeten, maar je zou dit ernaast kunnen inpassen in een organisatie. Of één vennootschap.

Tegenwoordig zijn we erg gefocust op de maandlasten van iets. Maar met boekhoudsoftware moet  u dat eigenlijk niet doen. Het gaat er juist om dat boekhoudsoftware tijd – dus geld – bespaart. Sterker nog, als gebruiker van e-Boekhouden.nl kan ik je melden dat op het moment dat je nu gewend met er mee te werken dat je eigenlijk niet meer zonder kunt. Moet je nagaan, ik werkte sowieso in Excel. Nu worden mijn onkosten en inkomsten automatisch verwerkt op de uitstekende grootboekrekening en afschrijvingen op de computerapparatuur gaat ernaast automatisch. Stel je voor dat je dat per 12 maanden handmatig moet uitrekenen in invoeren. Kijk bij uitstek naar de functies, is dus eigenlijk de boodschap.

De belangrijkste en voordeligste functies van Ficsus worden hieronder uitgelegd. Ondernemers zijn te vinden in Ficsus.

Ficsus.nl

Als u de relevante onderdelen aan de opstart hebt ingevuld, wordt u nu naar de rekening geleid. Deze rekening is gebundeld aan de boekhoudsoftware, waardoor u alles in het onderneming in dagelijks kunt zien. Alle geld of betalingen die er niet op staan, horen er niet bij.

Start het programma snel op en u krijgt linea recta het gedetailleerde dashboard te zien. op deze website zult u alle relevante cijfers van uw onderneming kunnen zien. Denk maar aan openstaande bonnetjes en uw rekeningoverzicht.

Naast de grafische rapporten is er een grafisch hulpmiddel waarmee u de financiën van uw onderneming grafisch kunt bekijken, zodat u één goed idee krijgt van wat goed gaat en wat problemen heeft.

Functies beheren vanuit het dashboard

Bovenaan Ficsus.nl bevat de gebruikersinterface keuzes die de gebruiker kan maken die gebundeld zijn aan acties. Het heeft diverse eigenschappen die de gebruiker kan aanvinken, zoals: Geld sturen naar, factuur betalen, PDF bonnetjes maken, kennis exporteren, factuur PDF exporteren en zoeken naar de

 • Intern boeken
 • Inkomsten boeken
 • Uitkomsten boeken

Op de werkbalk zijn er drie functionaliteiten aan de onderkant van de grafiek. meerdere van deze functies zijn: “Inkomen, Uitgaven, en Overzicht”; “Inkomen en Uitgaven” “Kosten/Kooplijst” enz.

 • Mutaties
 • Bank
 • BTW
 • Balans
 • Winst- en verliesrekening

In het softwaremenu aan de rechterkant van het scherm, zijn er 3 opties. Dit zijn alle secties of modules die in het door Ficsus.nl gemaakte boekhoudsoftware zitten. Het zijn:

 • uitgaven inscannen
 • Ritten registreren
 • Relatiebeheer
 • Urenregistratie (met te kiezen om te factureren)
 • Product/voorraad beheer

Zoals u op het scherm kunt lezen, zijn alle functionaliteiten en contracten onmiddellijk vanuit het hoofdscherm te bedienen. Het is dus echt niet moeilijk om de boekhouding bij te houden.

Factuurmodule

Het belangrijkste onderdeel van Ficsus is de Factuurmodule. Met de facturatiemodule kunt u al jouw inkomende en uitgaande kassabonnetjes beheren. Door ze toe te wijzen aan een verzekerde kunt u het bonnetje standaard opzetten en verzenden. Dit alles wordt opgemaakt volgens uw huisstijl.

Ik ken verschillende iedereen die enkele werken met diensten die binnen Ficsus zijn gemaakt. één van de redenen is dat dit een wereld van functionaliteit opent op het gebied van productcreatie. Je kunt bijvoorbeeld één product maken dat binnen Ficsus wordt ontwikkeld en dan, afhankelijk afhankelijk van tijd- of budgetbeperkingen, wordt het toegevoegd aan een factuur aan een klant, zodat de factuur gelijk in de inbox van de klant wordt afgeleverd.

Urenmodule

Het onderscheid tussen Ficsus en traditionele boekhoudsoftware is volgens de oprichter van het bedrijf niet enkel de urenmodule, maar de manier waarop het programma is ontworpen rond het beheren van kleine bedrijven. Vanwege de urenmodule ziet de oprichter dat de software speciaal bedoeld is voor ondernemers, beginnende ondernemers en personen die op afstand werkt. één nieuwe tool van Ficsus is het feit dat ze een systeem hebben om facturen te genereren.

Zoals vermeld in dit artikel, kan Ficsus aangeven hoeveel uren één gebruiker heeft, waarna ze dit gewoon aftrekken op de belastingaangifte van de gebruiker. Dit bespaart ondernemers enkele tijd.

Rittenmodule

Een nieuwe module in het systeem is de rittenmodule. daarmee kunnen alle autoritten (zowel zakelijk als privé) in het kader van de belastingdienst worden geregistreerd, zodat de belastingdienst op de hoogte is van de hoeveelheid gemaakte kilometers. Met name in het conflict van een vehikel van de vof is dit handig omdat je alles bij de Belastingdienst moet kunnen verantwoorden.

Relatiebeheer

Relatiebeheer in Ficsus is niet te bekijken en vergelijken met het gebruik van één CRM. Voor de ondernemer is dit één gedetailleerd detailoverzicht van de inkomsten en uitgaven van klanten. De CRM modules van Ficsus zijn beschikbaar voor het bekijken van de informatie met de klantcontacten aan de hand van een verscheidenheid aan parameters. Het is geen echt CRM omdat het meer een beheerprogramma is voor debiteuren en crediteuren.

Productbeheer

Vaste producten of diensten? Gebruik dan Ficsus om deze items voor jouw onderneming bij te houden. door middel van de handige tool voor productbeheer kunt u simpeler nagaan welke diensten de grootste bijdrage leveren aan jouw bedrijf.

Btw-aangifte via Ficsus indienen

Nu veel ondernemers FICSUS gebruiken om de aangifte van de btw in te dienen zonder dat u de boekhoudsoftware hoeft te verlaten, kunt u uw aangifte van de btw duidelijker uploaden. Het geeft u de zekerheid dat uw gegevens correct worden verzonden, en u kunt de btw-informatie vervolgens gelijk gebruiken voor de belastingdienst. Deze geautomatiseerde, nauwgezette controle van alle bedragen behoort nu tot het verleden. daarnaast komt de aangifte sowieso in de boekhouding.

Een detailoverzicht voor meer inzicht in jouw onderneming kan u assisteren het gemakkelijker te begrijpen.

De software moet in de eerste plaats door de ondernemers zelf worden gebruikt. Als u de processen moet laten verzorgen door één boekhouder of een accountant, moet u uw boekhouder of boekhouder inhuren om de taken af te maken. Nadat een team van 5 tot tien mensen voor één ondernemer werken, is het aan te raden de administratie aan één boekhouder over te laten zodat die het kan afhandelen.

Om te bedenken hoeveel geld je beschikbaar hebt om te investeren, heb je rapporten nodig die je vertellen hoeveel geld je verdient en welke belastingen je verschuldigd bent, op voorhand. Gelukkig heeft Ficsus die rapporten klaar om in te duiken.

Wat zijn de maandlasten van Ficsus?

De afgelopen tien jaar maakten accountants gebruik van zonder kosten softwareprogramma’s, waarvoor per twaalf maanden contract nodig was om uitgebreid gebruik te kunnen maken van de functionaliteit (bv. rapportage, berekeningen, databases), totdat de zonder kosten eigenschappen uiteindelijk vervaagden en het gebruik ervan elk jaar moest worden aangekocht. bedrijven begonnen over te schakelen op één maandelijks betaalplan, waarbij zij elke maand een vast geldbedrag voor de software betaalden. daarnaast Ficsus biedt zo’n maandelijks abonnement.

Ficsus kost € 12,50 per maand. Dit maakt het duurder dan de voordelige boekhoudprogramma’s rond de € 10, maar een voordeligere keus dan alternatieven als Informer, Twinfield, Visma eAccounting en Exact Online.

Voor zelfstandigen zijn er twee redenen waarom wij Ficsus zonder accountant aanbevelen. Ten eerste kan een deel van jouw werk worden geautomatiseerd met de technologie, waardoor u tijd bespaart. Ten 2de is ons prijsmodel een voordeligere keus dan dat van commerciële software. 

Wil je Ficsus kosteloos uitproberen?

Met deze 35-daagse proefoptie kan een proefgebruiker, als hij geen sterke relatie met een boekhouder heeft, gelijk een beperkte ervaring opdoen alvorens hij zonder beperkingen op het volledige boekhoudplatform springt.

Dan kan je na 35 dagen deze Ficsus gebruiken alsof er nooit een betaalde versie was en dezelfde functies/features gebruiken als voorheen, zelfs verdergaan van waar je tot nu toe gebleven was.

Ficsus bankkoppeling

Ondernemers die aan het rondkijken zijn naar één boekhoudsoftware dat hun zakelijke bankrekeningen gewoon kan koppelen, kunnen die software vinden bij Ficsus. Dit vof heeft een handvol bedrijven geholpen hun rekeningen met een aantal banken te koppelen. Voorbeelden van banken waar Ficsus mee samenwerkt zijn:

 • Rabobank
 • Knab
 • Triodos
 • SNS
 • ASN Bank
 • ABN Amro
 • ING Bank

In contrast met Moneybird hoeft u in Ficsus niet extra te afdragen voor het gebruik van de bankkoppeling. Het werkt als magie en combineert gewoon uw eenmanszaak met alle bonnen en kassabonnetjes die u invoert. Het enige wat u nog schriftelijk hoeft te doen, is wat u bij elke transactie hebt gedaan, te koppelen aan jouw zakelijke bonnetjes en facturen.

Ficsus.nl review, wat vinden klanten?

Bijna alle gebruikers van het Ficsus softwareproduct zijn tevreden over de kwaliteit van de Ficsus software zelf. Het heeft een duidelijke en gebruiksvriendelijke gebruikersvriendelijke interface die het administreren zeer aangenaam maakt.

Wilt u Exact weten welk eenmanszaak in boekhoudsoftware jouw boekhoudbehoeften aankan? Kijk dan op deze pagina. Daar kunt u alle grote softwarebedrijven onderling vergelijken en erachter komen welke het meest geschikte is voor uw bedrijf. Zo weet u Exact welk programma het goedkooste voor u zal werken.

Voor te hoog veiligheid en gemak proberen aanbieders pakketten van applicaties te verkopen die meerderer} programma’s omvatten, zodat u één abonnement kunt aangeven dat aan jouw eigen behoeften voldoet. tevens verkopen de meeste leveranciers programma’s die speciaal zijn ontworpen om aan de eigen voorkeuren van de gebruikers te voldoen. met behulp van te veel te activeren modules is het naar smaak in te richten.

Ficsus.nl